Al jarenlang is deze cryptomunt het onderwerp van het gesprek. Het was de allereerste cryptovaluta en wordt door sommigen gezien als de toekomst voor het betalingsverkeer. We hebben het dan natuurlijk over de Bitcoin. Het aantal inwoners van Nederland wat geïnvesteerd heeft in Bitcoin, of van plan is dit te gaan doen, stijgt de laatste jaren enorm. Maar, hoe werkt Bitcoin nou eigenlijk? Als nieuwe gebruiker is dit een vraag waar vaak verwarring over bestaat. Daarom geven wij van SATOS je graag wat antwoorden op de vragen die je kunt hebben. In dit artikel kom je onder andere te weten hoe je Bitcoin koopt, wat de verwachting is van de Bitcoin koers en wat de toekomst is van Bitcoin.

Wat is de geschiedenis van Bitcoin?

Allereerst vinden we het belangrijk om kort door de geschiedenis van Bitcoin heen te lopen. We beginnen in het jaar 2008. In dit jaar kreeg de hele wereld te maken met een financiële crisis. Er waren gigantisch veel werklozen. Het vertrouwen in de economie daalde hierdoor tot een dieptepunt. Mensen begonnen zich af te vragen: hoe kunnen banken nog de garantie geven dat mijn geld veilig staat? De conclusie was, dit kan alleen als je zelf je eigen geld beheert. Deze gebeurtenissen hebben geleid tot het ontstaan van de Bitcoin. Ontworpen als een peer-to-peer betaalsysteem, zonder tussenkomst van een centrale partij. 

Hoe kan ik Bitcoin kopen?

Na lang overwegen heb je de keuze gemaakt: je wilt Bitcoin gaan kopen. Maar, hoe werkt het? Denk even terug aan een vakantie vroeger naar een land waar ze de euro niet gebruiken. Je ging dan naar een bank of een wisselkantoor, waar je jouw euro’s kon omruilen voor andere valuta. Hier betaalde je dan transactiekosten voor. Het kopen van Bitcoin werkt eigenlijk hetzelfde. Alleen in plaats van naar een bank te gaan, kun je dit online regelen. Zo’n online wisselkantoor wordt een ‘broker’ genoemd. Dit is een tussenpersoon die verkopers van Bitcoin en kopers bij elkaar brengt. SATOS is zo’n online broker. Bij ons kun je makkelijk Bitcoins kopen omdat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar verkopers.

Wat is de verwachting van de Bitcoin koers?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om in Bitcoin te beleggen dan ben je natuurlijk benieuwd naar de koers verwachting. Uiteraard wil je dat deze omhoog gaat. Voordat je besluit te gaan instappen in Bitcoin is het aan te raden om het nieuws in de gaten te houden. Op de website van SATOS vind je de actuele Bitcoin koers in een grafiek. Hier kun je al snel zien dat de Bitcoin koers dagelijks flink kan stijgen en dalen. Als de koers stijgt dan betekent dit dat er op dat moment meer vraag naar Bitcoin is dan aanbod. Andersom werkt dit dus ook. Omdat de Bitcoin markt een relatief kleine markt is zorgt dit voor veel beweging.

Wat is de toekomst van Bitcoin?

Doordat deze crypto steeds populairder aan het worden is, komt deze vraag ook steeds meer naar boven. Want wat kunnen we verwachten van dit digitale betaalmiddel? Experts denken dat er steeds meer mogelijk gaat zijn met cryptogeld. In steeds meer landen en op steeds meer plekken kun je Bitcoin als betaalmiddel gebruiken. Wat goed is om te bedenken, is dat Bitcoin voornamelijk winstgevend kan zijn als je langere tijd investeert. Laat dus niet direct alle hoop varen als het een keer wat minder goed gaat met de koers. Uiteraard kun je ieder moment je Bitcoin laten uitbetalen in euro’s door ze weer te verkopen.