Wil jij zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, en dan het liefst in het huis waar je nu ook al woont? Dan ben je zeker de enige niet. Steeds meer ouderen zien er niets in om zich te vestigen in een woonvoorziening waar alleen maar senioren wonen, en blijven het liefst lekker op hun plekje, in een levendige omgeving. Soms zijn daar een paar kleine aanpassingen voor nodig, om het leven wat makkelijker en veiliger te maken. Niets mis mee: ook in je eigen huis is het nooit weg om lekker te kunnen genieten van zo veel mogelijk comfort, toch? 

Een veilige trap dankzij een traplift

Een slimme aanpassing, als je in een huis met meerdere verdiepingen woont althans, is een traplift. Lang niet iedereen zit er in eerste instantie op te wachten, want hallo, die trap lukt heus nog wel! Maar gaat hij nog net zo makkelijk als voorheen? De kans is groot dat hij je in de loop der jaren steeds een beetje meer moeite is gaan kosten, daar heeft vrijwel iedereen last van. Wordt het traplopen lastiger, dan wordt het ook meteen onveiliger. Je staat wat minder stabiel en zeker op je benen, en juist dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Een lift op je bestaande trap laten installeren kan dan een groot verschil maken. De trap valt nog steeds te gebruiken, maar de lift is altijd aanwezig voor de momenten waarop dat even niet lukt, of wanneer je er gewoon even geen zin in hebt. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/.

Zelf koken of kiezen voor gemak?

Natuurlijk lukt zelf eten bereiden je best nog, maar ervoor kiezen dat niet iedere dag te hoeven doen kan wel een heel comfortabele zijn. Zeker wanneer je alleen bent is het koken van kleine porties vaak een hoop gedoe. Ze een paar dagen per week laten bezorgen levert je niet alleen veel tijdswinst op, je eet ook nog eens lekker gevarieerd zonder zelf nog nieuwe recepten te gaan bereiden. Zeker wanneer je geen supermarkt in de buurt hebt echt een uitkomst!

Een smart home is makkelijker dan je denkt

Je huis ‘smart’ maken klinkt misschien eerder ingewikkeld dan dat het je echt gemak op gaat leveren, maar het tegendeel is waar. Ja, het installeren kan even een klusje zijn, maar misschien kun je daar wat hulp bij krijgen. Loopt alles zoals het moet, dan heb je er echt veel gemak van. Lampen die op vaste tijden aan en uit kunnen gaan, muziek die gaat spelen zodra je er hardop om vraagt, het weerbericht dat voorgelezen kan worden of een stofzuiger die iedere dag uit zichzelf zijn werk doet: de mogelijkheden zijn eindeloos, net als het gemak die deze op kunnen leveren.