Ben je benieuwd naar de woontrends voor 2021? Ga je verhuizen of flink verbouwen? Of ben je gewoon benieuwd wat we extra gaan zien dit jaar. Lees hier alle woontrends voor 2021 op een rij.

De kleur van 2021

De kleur van dit jaar is de neutrale bruintint ‘Brave Ground’. Je kunt de kleur goed combineren met andere kleurfamilies, zoals groen, blauw, geel, rood en roze. Deze kleuren zijn voorgaande jaren al in de mode geweest en kun je in 2021 dus mooi combineren met de bruine kleur van het jaar. Zo geef je jouw interieur eenvoudig een nieuwe, maar frisse aanblik.

Nog een belangrijke kleur in 2021

Een andere kleur die je veel gaat zien dit jaar is donkerblauw. De kleur is terug van weg geweest. Het straalt rust, vertrouwen en klassieke luxe uit. Donkerblauw geeft net dat beetje extra karakter aan een ruimte en je kunt de kleur eenvoudig combineren met fellere kleuren. Het is daarnaast een tijdloze kleur, waardoor je niet hoeft te twijfelen of je volgend jaar weer je gehele woning moet overschilderen.

Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten ga je veel terugzien komend jaar, voornamelijk in de vloer en meubels. Je kunt deze houtkleur eenvoudig combineren met andere kleuren, zoals blauw, zwart en grijs. Wissel af in houtsoorten, maar ook in kleuren, zodat het geen saai geheel wordt.

Haal de natuur in huis

Iets wat heel mooi combineert met verschillende houtkleuren en donkere kleuren op de muren, is de felle kleuren van bloemen en planten. Een van de trends van 2021 is om meer natuur in huis te halen. Dit kun je doen door wekelijks een bos bloemen te halen, maar je kunt ook kijken naar planten die lang blijven staan en weinig zorg nodig hebben.

Duurzaamheid

Een trend die goed aansluit op bovenstaande is duurzaamheid. Je ziet tegenwoordig steeds meer duurzame meubels en accessoires terugkomen in het interieur. Mensen staan meer en meer open voor producten die gemaakt zijn met respect voor de natuur, waarbij er rekening wordt gehouden met mens, dier en milieu. Een goede ontwikkeling!