Utrecht staat weer bovenaan de ranglijst. De Domstad staat in de top 5 van de beste steden om te wonen. Dat blijkt uit een onderzoek naar grote Nederlandse gemeenten dat deze week is uitgebracht door vastgoedadviseur JLL. Er is onder meer gekeken naar demografische groei, de prijzen van woningen, bereikbaarheid en veiligheid.

Van alle kanten goed te bereiken

Utrecht ligt centraal. Utrecht ligt midden in ons land. De stad is van alle kanten zeer goed bereikbaar. Waar je ook vandaan rijdt, je bent binnen 5 tot 10 autominuten op een snelweg. Heb je geen auto? Dat is in Utrecht geen probleem. We hebben genoeg treinstations die zorgen voor een zeer goede bereikbaarheid in het openbaar vervoer.

Je verveelt je nooit

In Utrecht is er altijd wat te doen. Iedere wijk heeft zo zijn eigen lokale buurtkroegjes en restaurants. Binnen de singels liggen de oude grachten met de welbekende, gezellige terrassen en veel levendigheid.

Jonge stad

Utrecht is een relatief ‘jonge’ stad. De stad is populair bij veel jonge studenten. Dit komt onder andere door het goede onderwijsaanbod. Je vind in Utrecht meerdere HBO studies, maar Utrecht staat natuurlijk bekend vanwege de Universiteit.