Wand- en vloertegels zijn onmisbaar in een badkamer. Maar tegels zijn niet alleen onmisbaar, ze bepalen ook de stijl van je badkamer. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn, wanneer het gaat om tegels voor je badkamer? Lees dan gauw verder. In dit artikel lees je alles over de mooiste vloertegels voor je badkamer. Daarnaast lees je welk formaat tegel je het beste kunt kiezen en hoe je verschillende soorten tegels kunt combineren. 

De mooiste vloertegels voor je badkamer

Voor elke stijl badkamer, is er wel een vloertegel beschikbaar. Ga voor een unieke en natuurlijke uitstraling met vloertegels gemaakt van natuursteen. Denk hierbij aan marmer, hardsteen of graniet. Natuursteen blijft eindeloos lang mooi en verslijt nauwelijks. Natuursteen wordt in de loop van de jaren zelfs steeds mooier. Daarmee is natuursteen een duurzame optie voor je badkamer. Het meest gebruikte materiaal voor tegels, is keramiek. Keramiek is makkelijk schoon te houden, waterdicht en het is beschikbaar in allerlei formaten en kleuren. Denk hierbij aan beige, antraciet en wit. Ook met keramiek creëer je met gemak een natuurlijke uitstraling in je badkamer. Keramiek is namelijk ook verkrijgbaar in onder andere marmer look en houtlook.

Kies het juiste formaat badkamertegel

Het formaat van de tegels bepaalt hoe ruim de badkamer oogt. Wanneer je een kleine badkamer hebt, kun je het beste kiezen voor grote vloer- en wandtegels. Hierdoor lijkt de badkamer namelijk optisch groter. Heb je een ruime badkamer en wil je een eigen wellnesscentrum creëren? Kies dan voor een accentmuur met verschillende kleuren mozaïektegels. Denk hierbij aan aardetinten en andere rustige kleuren, waardoor je je in een heuse spa waant. Wie liever kiest voor een luxe en moderne uitstraling, kiest weer een grote tegel. Denk hierbij aan formaten zoals 120 bij 120 centimeter en 120 bij 160 centimeter. 

Combineer verschillende soorten tegels

Voor een unieke uitstraling, combineer je verschillende soorten tegels. Denk hierbij aan een andere vloertegel dan wandtegel en breng accenten aan met een derde tegel in bijvoorbeeld een nis. Je wil natuurlijk niet dat je badkamer rommelig oogt en druk wordt. Houd het dus bij maximaal drie verschillende soorten tegels. Daarnaast kun je een combinatie maken van stucwerk en tegels. Dit doe je door de kleur van het stucwerk aan te passen op de tegels. Kies bijvoorbeeld voor tegels in aardetinten en stuc de muur in de kleur groen, voor een prachtige en rustige uitstraling.