Het is opvallend dat veel tuintrends van 2020 terugkomen in 2021. Zo is duurzaamheid nog steeds een belangrijk onderwerp en ook in 2021 wordt hiermee rekening gehouden bij het aanleggen of verbouwen van een tuin. Er worden bijvoorbeeld steeds meer duurzame materialen gebruikt. Benieuwd naar de andere tuintrends 2021?

Geef groen de ruimte

Nederlanders houden van tuinieren. De meeste mensen besteden gemiddeld 1 tot 4 uur per week aan tuinieren. Het gras maaien en bloemen planten zijn de favoriete bezigheden in de tuin. In 2021 mag groen nog meer ruimte krijgen in de tuin. Het is goed voor de natuur en het milieu om stenen te vervangen door bloemperken en grasvelden. De natuur moet meer de ruimte krijgen om zelf te groeien. Het mag dus allemaal wat wilder. Dit is één van de tuintrends in 2021.

De tuin als tweede woonkamer

Nu de temperaturen in de zomer steeds meer omhoog gaan, leven steeds meer mensen in de tuin. Het is daarom van belang dat de tuin leefbaar is. Zo kiezen steeds meer mensen voor extra zithoeken, bijvoorbeeld onder een overkapping. Ook een buitenkeuken komt steeds vaker terug in de tuin. Zo heb je naast barbecuen nog veel meer mogelijkheden om buiten te eten. Je ziet ook steeds meer meubels terug in de tuin van luxe loungesets tot hangmatten en stijlvolle tafels. Hier spelen woonwinkels in 2021 nog meer op in.

Natuurlijke meubels

In 2021 zie je in de tuin veel meubels terug van natuurlijke materialen, zoals meubels van rotan, bamboe en hout. Deze meubels zien we in 2020 al veel in huis, maar volgend jaar mogen ze ook naar buiten. Zorg er wel voor dat je bepaalde meubels, zoals rotan tafeltjes en banken, onder een afdak of in een blokhut hebt staan. Bij regenachtig weer is de kans groot dat de meubels stuk gaan. Het gebruik van deze natuurlijke materialen is perfect in een tuin vol planten, bloemen en wildgroei.