Schaduwdoeken zijn een relatief nieuw product binnen de markt van zonwering. De opmars van deze doeken is echter niet vreemd, want ze bieden enorm veel voordelen boven traditionele producten. Ze zijn praktisch, erg duurzaam en ook nog eens betaalbaar. Een parasol waait om, moet je beschermen tegen regen en vergt veel opbergruimte. Schaduwdoeken kunnen het hele zomerseizoen buiten hangen omdat ze beter bestand zijn tegen weer en wind. En zonder staande voet heb je alle bewegingsvrijheid. Eenmaal ophangen in het voorjaar en je hebt er de hele zomer geen omkijken meer naar! ZONZ sunsails biedt je de keuze uit standaard schaduwdoeken en maatwerk schaduwdoeken

Bij ZONZ weten we wel raad voor schaduwdoeken en de eindeloze mogelijkheden die ze kunnen bieden voor schaduw, beschutting en privacy in uw tuin en huis. 

Zon afwisselen met schaduw

Een andere opkomende trend is de mogelijkheid om af te wisselen tussen zon en schaduw met behulp van een harmonicadoek. Genieten van de zon is lekker, maar soms wil je ook wel eens in de schaduw zitten. Een parasol blijkt dan al snel een sta in de weg en is niet windbestendig. Een perfect alternatief voor een betaalbare prijs is een harmonicadoek, ook wel wavesail of lamellendoek genoemd. Met een maatwerk harmonicadoek is schakelen tussen zon en schaduw zo geregeld. Met het katrolsysteem dat aan dit doek bevestigd is, kan je het doek snel en gemakkelijk open of dicht schuiven, waardoor je snel wisselt tussen zon en schaduw.

Aangename schaduwplek

In een handomdraai verander je een te warme plek in een aangename schaduwplek. Hier kan je rustig genieten van een zomerse dag. Een schaduwdoek is zo’n beetje de vervanger van kleine en grote zonweringen zoals bijvoorbeeld een parasol of zelfs een overkapping. Het is een doek dat gebruikt wordt om veel schaduw te genereren.

Schaduwdoek personaliseren

Met een zonnedoek kun je je tuin personaliseren, bijvoorbeeld een maritieme uitstraling geven of prachtige individuele accenten in je tuin aanbrengen. Je vindt de schaduwzeilen in de meest uiteenlopende kleuren. Beige, bordeaux rood, champagne, crème, fuchsia, taupe, grijs. Maar dat is nog niet alles, ook worden er bedrukte schaduwdoeken gemaakt. Dat is niet alleen leuk voor in de horeca of grote evenementen, maar ook als jij jouw tuin een beetje wil pimpen. 

Zomer

Bij een zonkracht van 6 of hoger is het zeer belangrijk dat je niet te lang en onbeschermd in de zon bent. Je huid zal snel verbranden; smeer je dus in met zonnecrème en zoek de schaduw op. Hoe kan dat nou beter dan heerlijk verkoelend onder een trendy schaduwdoek van ZONZ!