Als huiseigenaar is een inbraak een van de meest impactvolle gebeurtenissen om mee te maken. Hoe beveilig je je huis en spullen optimaal tegen inbraken? En waar kun je extra op letten? Dat lees je in deze blog.

Deur beveiliging

Het beschermen van je huis start bij de voordeur. Koop direct na de overdracht van je woning nieuw hang- en sluitwerk voor je voor- en achterdeur. Je weet nooit of oud eigenaren alle sleutels hebben ingeleverd en of er niet nog exemplaren in bezit zijn. Daarom kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en alle sloten/cilinders vervangen.

Als je kiest voor een nieuw buitenslot, investeer dan direct in een veiligheidsslot. Deze sloten hebben een extra dikke voorplaat waardoor het moeilijker is om de sloten te doorbreken. Daarnaast is het handig om te kijken naar het SKG keurmerk. Het SKG keurmerk is een onafhankelijk keurmerk die sloten beoordeelt op duurzaamheid en sterkte. Dit wordt uitgebeeld in sterren. Drie sterren is het beste. Deze sloten zijn het meest inbraakveilig en het meest duurzaam. Een goede keus dus.

Ramen beveiligen

Als de deur geen optie is, gaan inbrekers op zoek naar alternatieven. Het is daarom belangrijk om ook aandacht te besteden aan de ramen. Vooral de ramen die gemakkelijk bereikbaar zijn, zoals ramen op de begane grond.

Voor de ramen kun je ook speciale inbrekers werende sloten aanschaffen. Sloten voor de ramen zijn ook voorzien van een SKG keurmerk dus hierbij is het weer belangrijk om sloten aan te schaffen met drie sterren.

Als je een raam graag openzet voor extra frisse lucht, bijvoorbeeld in de badkamer of de waskamer, dan is het belangrijk om deze ramen extra te beveiligen. Dit kun je doen door een barrièrestang te plaatsen. Deze stang plaats je in het midden van het raam en voorkomt dat inbrekers via dit kleine raampje binnen kunnen komen. Zo kan je raampje de gehele dag openstaan zonder gevaar.

Spullen veilig bewaren

Heb je waardevolle spullen in huis die je graag extra veilig bewaart? Kijk dan of je verschillende kluizen in huis kunt plaatsen. Zo kun je kiezen voor een inbouwkluis in de kledingkast, maar kun je ook kleine kluizen verbergen in een ruimte onder de vloer. Door je spullen op verschillende plekken in huis te bewaren, spreid je de kansen.

Kluizen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meest simpele variant is de sleutelkluis. Deze kun je gemakkelijk openen met een sleutel. Het voordeel is dat je geen