Amazon is een welbekende online winkel waar producten uit allerlei verschillende markten en branches worden verkocht. Met een wereldwijd bereik is Amazon niet alleen de grootste speler op de Amerikaanse markt, ook in Europa is Amazon veruit de grootste speler. Voor een ondernemer is Amazon daarom een hele aantrekkelijke marktplaats om producten te verkopen. Als jij serieuze ambities hebt om de buitenlandse markt te betreden en wilt groeien met je bedrijf is Amazon de uitkomst voor jou. Jouw producten kunnen, met de juiste hulp van experts, snel verkocht worden op de buitenlandse markt.  

Feiten over Amazon op een rijtje

  • Amazon heeft 200 miljoen Prime members. Prime is een Amazon abonnement voor gratis verzending en andere voordelen. Amazon heeft meer Prime members  dan niet-Prime members. Gemiddeld geven deze Prime members per persoon $ 1000,- per jaar uit;
  • De snelst groeiende markt is gereedschap en huis/tuin/keuken-verbouwing met ruim 1 miljoen artikelen op Amazon;
  • 23% van alle online kopers kijkt eerst op Amazon;
  • Alleen Amazon verkoopt meer dan 12 miljoen producten. Als je rekening houdt met externe verkopers, worden er meer dan 353 miljoen producten verkocht op de Amazon-marktplaats;
  • De internationale verkoop van Amazon bedroeg in 2019 $ 74,72 miljard.

Verkopen op Amazon: waar begin je?

Zoals je in bovenstaande feiten kunt lezen is Amazon hét platform om je te helpen groeien op de buitenlandse markt. Alleen is groeien door middel van Amazon soms makkelijker gezegd dan gedaan. Veel ondernemers weten niet goed waar ze moeten beginnen. Amazon kan voor ondernemers als een complex platform gezien worden, dit komt omdat Amazon een snelgroeiende marktplaats is die continu veranderd. Ondernemers verkopen hun producten via Amazon omdat dit een snelle en effectieve manier van exporteren is. Er zijn geen grote investeringen nodig in een lokale partij. Omdat Amazon zo’n grote marktplaats is, kan het lastig zijn om je producten zichtbaar te maken tussen veel andere producten. Het is belangrijk dat jouw product(en) de aandacht van Amazon trekt zodat je op één van de eerste pagina’s terecht komt. Wanneer jouw product(en) op pagina 31 staat zullen de verkopen uit blijven. 

Met Amazon kan je er voor kiezen om de gehele Europese markt te bedienen, of om je te richten op een specifiek land. Voor elk apart land werkt Amazon met een eigen omgeving. Feitelijk houdt dit dus in dat Amazon bestaat uit allemaal kleine, aparte marktplaatsen. Als je meerdere landen wilt bereiken met de verkoop van je producten dien je dus genoeg kennis te hebben over Amazon om dit goed te kunnen inrichten. Het verkopen van je producten op Amazon vraagt om een specifieke benadering. 

Het is daarom van belang dat je als verkoper verstand hebt van Amazon. Weinig ondernemers weten genoeg van Amazon af om succesvol te verkopen via het platform. Daarom is het verstandig om een expert in te huren die je hierbij kan helpen. Experts weten veel af van Amazon en snappen hoe de algoritmes werken. Dit is waardevolle informatie waarmee een expert jouw kan helpen bij verkopen op Amazon. 

Wat biedt een Amazon expert jouw bedrijf?

De Amazon experts bij Intergeuz zijn gespecialiseerd in analyseren, Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA). Deze specialisaties gecombineerd met de kennis en toegang tot de gehele Amazon database maakt dat een expert een enorm goede toevoeging is voor jouw verkoopproces via Amazon. Met de toegang tot de gehele database beschikken de Amazon experts over informatie over markten, producten, prijzen en marges waarmee ze jouw bedrijf helpen met het verkopen via Amazon. Onze experts gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor je klaar ongeacht in welke markt en/of niche jij  product(en) wilt verkopen.

Wil je graag meer weten?

Bij Intergeuz hebben we een speciale tool ontwikkeld die ons inzicht geeft in de verkoopkansen van jouw specifieke product(en). Deze scan bieden we geheel gratis aan. Met de scan analyseren we de betreffende markt en daarnaast maken we ook een vergelijking van jouw product ten opzichte van concurrerende producten. 

Ja, ik wil een gratis Amazon Succes Analyse voor mijn product(en)

Photo by ANIRUDH on Unsplash