Máximapark Utrecht is een bijzonder park aan de westkant van Utrecht, tussen Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Het park is zowel levendig als rustgevend en net zo groot als de binnenstad van Utrecht! Plan een bezoek aan Máximapark Utrecht en ontdek de veelzijdigheid aan landschappen en mogelijkheden tot sport en spel, eten en drinken en cultuur en historie.

Cultuur en historie in Máximapark Utrecht

In Máximapark Utrecht is veel te zien rondom cultuur en historie. Er zijn verschillende kunstwerken te bewonderen in het park. Wanneer je een mooie wandeling maakt, kom je ze allemaal tegen. Mathilde ter Heijne maakte bijvoorbeeld een kunstwerk van in brons gegoten spullen van bewoners uit Leidsche Rijn. Het werk Barricade is een ‘monument voor de democratie’, een ode aan degenen die, waar ook ter wereld, in opstand kwamen tegen onrecht en onderdrukking. En zo is er nog veel meer te zien.

Sport en spel in Máximapark Utrecht

In het Máximapark is van alles te beleven voor jong en oud. In de ruim opgezette Bosspeeltuin kunnen kinderen in alle vrijheid op ontdekkingstocht gaan en hun fantasie volgen. Aan Het Lint in het noorden van het Máximapark ligt een calisthenics bootcamp park, waar je verschillende sportlessen kunt volgen. In het park zijn genoeg mogelijkheden tot sport en spel.

Monumenten van bekende ontwerpers

Er zijn verschillende monumenten en landschappen te bewonderen in Máximapark Utrecht. Elk monument heeft een eigen ontwerper. Bekende ontwerpers die een werk in het park hebben staan zijn Rob Voerman (Beeld zonder titel), Piet Oudolf (Vlinderhof) en Mathilde ter Heijne (Rituele Depositie). De Vlinderhof is een bijzondere tuin in de Binnenhof: bijzonder, omdat hij is ontworpen door de bekende tuinarchitect Piet Oudolf én omdat het een bewonersinitiatief is.