Vanwege de coronacrisis zijn we de laatste tijd toch wat vaker op huis aangewezen. Je kunt een puzzel maken, een rondje wandelen of de zolderkast opruimen, maar je kunt ook lekker gaan zitten met een goed boek. Hierbij vijf spannende boeken om te lezen in 2021 op een rij.

De Fluisterman van Alex North

Tom Kennedy is nog kapot van de dood van zijn vrouw, maar besluit met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om opnieuw te beginnen. Het stadje Featherbank heeft een duister verleden. Er zijn twintig jaar geleden vijf jongens ontvoerd en vermoord. De seriemoordenaar werd uiteindelijk gepakt. Dit was al lang geleden en hoeft dus niet van invloed te zijn op het leven van Tom en zoon Jake. Als er weer een jongen verdwijnt, begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam.

Home before dark van Riley Sager

Hoe was het om te wonen in dat huis?

Maggie Holt is inmiddels gewend aan deze vraag. Vijfentwintig jaar geleden verhuisden Maggie en haar ouders, Ewan en Jess, naar Baneberry Hall, een uitgestrekt Victoriaans landgoed in de bossen van Vermont. Ze brachten daar drie weken door voordat ze in het holst van de nacht vluchtten. Deze beproeving vertelde Ewan later in een non-fictieboek, genaamd House of Horrors. Zijn verhaal over spookachtige gebeurtenissen en ontmoetingen met kwaadaardige geesten werd een wereldwijd fenomeen, dat qua populariteit en scepsis wedijverde met The Amityville Horror.

Sluit alle deuren van Riley Sager

In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag banger lijkt te worden. Jules doet haar angst af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt.

One of us is living van Karen McManus

Vijf studenten gaan in detentie. Slechts vier vertrekken levend. De hoopvolle Bronwyn van Yale heeft nooit publiekelijk een regel overtreden. Sportster Cooper weet alleen wat hij doet in de honkbaldiamant. Bad boy Nate is één misstap verwijderd van een misdaadleven. Prom queen Addy houdt de scheuren in haar perfecte leven bijeen. En buitenstaander Simon, de maker van de beruchte roddel-app op Bayview High, zal er nooit meer over praten. Hij sterft 24 uur voordat hij hun diepste geheimen online kon posten. Onderzoekers concluderen dat het geen toeval is. Het zijn allemaal verdachten. Iedereen heeft toch geheimen? Wat er echt toe doet, is hoe ver je gaat om ze te beschermen.

Dodenwake van Stephen King

Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en de kat naar het kleine plaatsje Ludlow verhuist, lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt en een veel oudere indiaanse begraafplaats waar de mensen uit het dorp magische krachten aan toeschrijven.
Als de kat overreden wordt en deze op de begraafplaats achter het huis begraven wordt, komt Louis er pas achter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt en betekent dat het begin van de ondergang van het gezin.