Positief in het leven staan, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met de juiste instelling kan je ver komen. Er gebeuren dingen in ons leven die nou eenmaal niet zo fijn zijn als we gehoopt hadden. Soms komen er mensen op ons pad die negatief zijn. Soms zit je zelf in een dipje en heb je geen energie om te gaan voor wat je echt graag wil.

Het is goed om te onthouden dat je zelf altijd een keuze hebt. Dat jouw positieve beslissingen op ieder moment voor een ommedraai kunnen zorgen. Dat je los kunt laten en op een fijne wijze verder kunt gaan.

Positieve levenshouding

Als je het gevoel hebt dat je leven in zwaar weer zit, is dat heftig. Een zware storm valt nou eenmaal niet te omzeilen. De beste manier om hiermee om te gaan, is er doorheen gaan en accepteren dat dit de situatie is. Met deze houding herken je de situatie. En je mag erkennen dat je het lastig of eng vindt. Als je bijvoorbeeld een huilbui voelt opkomen, geef hier dan vooral aan toe. Dát is een positieve levenshouding: het erkennen van al je emoties. Kortom, altijd maar positief zijn en daardoor je verdriet of pijn wegstoppen, heeft een averechts effect: het is de verkeerde variant van positief (willen) zijn. Een positieve kijk op het leven hebben, heeft alles te maken met bewust in het leven staan zodat je de lessen eruit kunt halen die erin verscholen liggen.

Go with the flow en geniet van het al het moois om je heen. En word je overvallen door een storm? accepteer deze dan en weet er wijzer van te worden. Dat is positief in het leven staan zónder dat je voorbijgaat aan de heftige dingen die er spelen.

Maak je vooral geen zorgen over wat andere mensen van je denken

Zolang je je zorgen maakt over wat anderen over je denken, hebben ze macht over jou. Zodra je er voor kiest om jezelf meer te waarderen en zodra je er voor kiest dat jouw mening over jezelf belangrijker is dan de mening van ieder ander, neem je de regie over je eigen leven weer terug.