Weet je al dat je in de eerstvolgende vakantie in Nederland blijft? Dan ben je mogelijk al bezig met het plannen van jouw vakantie. Veel mensen die in eigen land op vakantie gaan, trekken naar de kust of naar één van de Waddeneilanden. Indien het mooi weer is, kun je hier lekker genieten van zon, zee en strand. Toch is zo’n vakantie wel een beetje saai. Je verblijft namelijk op dezelfde plek, waardoor je niet veel van Nederland ziet. Wil je juist wel veel zien? Kies dan voor een campervakantie. Een camper is namelijk het ideale voertuig om de diversiteit van de verschillende Nederlandse provincies te ontdekken.

Van noord naar zuid en van oost naar west
De meeste mensen verblijven gedurende hun vakantie in een vaste accommodatie. Je kunt er dan op uit trekken, maar dan zie je enkel dingen in de buurt van jouw vakantieverblijf. Ga je met een camper op vakantie? Dan kun je makkelijk meerdere provincies aandoen. Je bent namelijk ontzettend flexibel wanneer je met dit voertuig op vakantie gaat. Zo overnacht je vandaag misschien nog wel in het westen, maar morgen sta je in het oosten als je dat wilt. Nederland is dusdanig klein dat je er met de camper redelijk snel van de ene naar de andere uithoek kunt rijden. Met een camper is het dan ook niet lastig om de diversiteit van de verschillende Nederlandse provincies te ontdekken.

Van heuvelachtig tot uitgestrekte weilanden
Nederland is een behoorlijk vlak land. Hierdoor denken veel mensen dat het er in grote delen van het land hetzelfde uitziet. Dit is een misvatting. In de randstad heb je veel bebouwing, terwijl het noorden en het oosten juist rijk zijn aan uitgestrekte weilanden en zich kenmerken door rust en natuur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heuvelachtige zuiden. Ben je nog niet eerder op vakantie geweest in eigen land? Dan wordt het de hoogste tijd om te ontdekken hoe divers de Nederlandse provincies zijn. Dit kun je het beste ontdekken met een camper.

Hoe kom ik aan een camper?
Heb je zelf geen camper? Dan denk je mogelijk dat een campervakantie er voor jou niet in zit. Ook zonder eigen camper kun je op campervakantie in Nederland. Je kunt namelijk een camper huren. Voor camper verhuur kun jij je richten tot een verhuurberdrijf. De kans is groot dat jij de prijzen voor het huren van dit voertuig te hoog vindt. Dat is logisch, want verhuurbedrijven hanteren vaak hoge prijzen voor de verhuur van campers. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper. Je kunt namelijk een camper huren van een particulier. Hun camper staat een groot deel van het jaar stil, waardoor het voertuig hen alleen mar geld kost. Door hun camper te verhuren, verdienen zij er nog een beetje geld aan. Hierdoor kun jij voor relatief weinig geld toch een camper huren.