De koffiepauze is vaak onmisbaar in veel bedrijven en kantoren. Vaak wordt er niet eens een kopje koffie gedronken, maar wordt de pauze vooral benut om even gezellig bij te kletsen met je collega’s en je hoofd even van je werk af te zetten. Na de koffiebreak kun je er weer volop tegenaan. Toch is het helemaal niet verkeerd om tijdens deze pauze ook daadwerkelijk een bakkie te doen. De koffie kan je namelijk helpen om beter te concentreren en presteren. Uiteraard moet je dan wel alles weten over koffie. Lees daarom snel verder en leer meer over het zwarte goud!

Internationale koffie dag

Koffie wordt wereldwijd zo gewaardeerd, dat het zelfs een eigen internationale dag heeft. Op 1 oktober is het namelijk International Coffee Day. Deze dag werd ooit georganiseerd om wereldwijd met z’n allen de liefde voor koffie te vieren. Op deze dag wordt er wereldwijd even stilgestaan bij het zwarte goud waar dagelijks ook vele Nederlanders van genieten.

Waarom is koffie zo geliefd

Er zijn genoeg Nederlanders die zeggen dat ze dag niet goed kunnen beginnen zonder eerst een kopje koffie gedronken te hebben. Dat is niet zo vreemd, want koffie bevat cafeïne en geeft ons een boost waarmee we de dag optimaal kunnen starten. Ook biedt een kopje koffie troost. Zo wordt er na een begrafenis vaak even samen een kopje koffie gedronken om het verdriet te delen. Maar de voornaamste reden is toch wel dat we koffie vooral erg lekker vinden. Het heeft een rijke, volle smaak en door koffiemelk of suiker toe te voegen, kun je er een drankje van maken die helemaal jouw stijl is.

Verschillende soorten koffie

Koffie is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Je hebt gemalen koffie, koffiebonen, koffiecups en koffiepads. Er is zelfs oploskoffie, waarbij je enkel water hoeft toe te voegen en er geen vieze koffiedrap overblijft. Koffie is daarnaast verkrijgbaar in verschillende merken en smaakbelevingen. Mocca D’or is een bekend koffiemerk met veel verschillende smaaksensaties. De koffiebonen komen uit meer dan 50 verschillende landen en de blends worden door echte kenners samengesteld en geproefd. Deze koffie wordt dan ook vaak in horeca geschonken, maar ook thuis of op kantoor kun je de bonen met een koffiebonenmachine drinken. Mocca D’or is een slow roast koffie afkomstig van een Nederlandse koffiebranderij. De smaakbeleving van deze koffiebonen is dan ook uniek en optimaal. Je proeft de kwaliteit!