Opbergruimte kun je nooit genoeg hebben. Vooral in de tuin is het fijn om de fietsen uit het zicht te hebben of om je tuinmeubels beschut neer te zetten. Met een tuinhuis is dit, en nog veel meer, mogelijk. Een tuinhuisje is bijvoorbeeld ook ideaal om lekker even in de schaduw te lunchen of om je in terug te trekken met een boek en te relaxen. Kortom, een soort vakantiehuisje in eigen tuin. Ben je benieuwd naar wat de kosten zijn van een tuinhuis en wat je betaalt voor het plaatsen daarvan? In dit artikel vertellen we je op welke kosten je kunt rekenen en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Wat kost een tuinhuis?

Bij het bepalen van de prijs is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo spelen de materialen een belangrijke factor, maar ook de grootte van het tuinhuisje en het soort dakbedekking. De kosten van een houten tuinhuis van 12m2 beginnen bij €500 en kunnen oplopen tot €10.000. De prijs voor een modern kunststof tuinhuis ligt iets hoger, die begint bij €1.400 en loopt tot €5.000. Dan hebben we tot slot ook nog de goedkoopste optie: een metalen tuinhuisje. De prijzen hiervoor beginnen bij €300 en gaan tot maximaal €3.500. De bedragen die we hier noemen zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen.

Kosten tuinhuis inclusief plaatsen

Je kunt er ook voor kiezen om je prefab tuinhuis te laten monteren door vakmensen. Dit kan een goed idee zijn wanneer je zelf niet veel verstand hebt van bouwen. Een monteur zorgt ervoor dat het tuinhuisje geplaatst wordt op de juiste manier, zodat jij er geen zorgen meer om hebt. De kosten voor het monteren zijn op basis van manuren. Hoe complexer jouw tuinhuisje, hoe meer tijd een monteur eraan kwijt is. De kosten voor het plaatsen van een tuinhuis beginnen vaak bij €200 en lopen op tot €3.500 in totaal. Omdat we begrijpen dat je budget voor een verbouwing niet oneindig is, is geld lenen voor verbouwing van je tuin mogelijk een optie. Via onze website kun je eenvoudig leningen vergelijken.

Tuinhuis laten bouwen

Wil je een tuinhuis volledig op maat laten bouwen? Dan kun je dit in overleg met een ontwerper doen. Een professional kijkt met je mee naar je wensen en maakt vervolgens een op maat gemaakt ontwerp. Punten waar je dan over na kunt denken zijn onder andere het materiaal wat je wilt gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een gemetseld tuinhuis, een tuinhuis van hout of een tuinhuis van kunststof. Naast het materiaal is ook de locatie van je tuinhuis belangrijk om over na te denken. Je wilt natuurlijk het liefste een plek in je tuin met een mooi uitzicht. Wil je liever geen leidingen doortrekken in je tuin? Dan kun je kiezen voor een aanbouw tuinhuis aan je eigen woning. 

Kosten tuinhuis met overkapping

Het laatste waar we het over willen hebben, is de optie om een veranda aan te bouwen. Een tuinhuis met overkapping is de perfecte combinatie van gezelligheid en praktisch voordeel. Wanneer het regent zit je namelijk heerlijk droog. In de zomer is het een uitbreiding van je woongenot, doordat je onder je overkapping toch midden in de tuin zit. Wat kost een tuinhuis met overkapping? Wanneer je kiest voor een kant-en-klaar pakket dan staat er al vanaf €1.000 al eentje in je tuin. Natuurlijk is ook dit afhankelijk van het materiaal, de afmetingen en de eventuele montagekosten.

Zou je graag een lening willen aanvragen om een tuinhuis te kunnen laten plaatsen? Op onze website kun je terecht voor een lage rente lening. Je vergelijkt hier volledig onafhankelijk het grootste aanbod leningen van Nederland. Hierdoor vind je altijd de lening met de laagste rente die past bij jouw (tuinhuis) wensen.