Het houden van katten is over het algemeen erg simpel, het zijn een van de makkelijkste dieren om te houden en te verzorgen. Mensen kiezen niet alleen voor het houden van katten voor de makkelijke verzorging maar ook omdat het leuke gezelschapsdieren zijn. We kunnen uren kijken naar onze kat en zijn kattenstreken. De kat is zo’n makkelijk huisdier omdat ze erg zelfstandig zijn. De katten kunnen makkelijk buiten of binnen zitten alleen. Een kat kan goed zelf spelen en slapen. Ook kan de kat alleen gehouden worden, ze hebben niet per se een soortgenoot in huis nodig. De voeding voor de kat is ook erg simpel, een bakje met brokken is per dag genoeg. Er kan verder nog gekozen worden voor natvoer of snoepjes.

Welke spullen heb je nodig voordat je een kat aanschaft?

Er zijn een heleboel spullen die je nodig hebt voordat je je kat of kitten in huis kan verwelkomen. Het belangrijkste is natuurlijk om Royal Canin Kitten in huis te halen zodat de kitten kan eten. Verder heb je een voerbak en waterbak nodig. Een mandje om te slapen vinden de meeste kittens ook erg fijn. Een kattenbak met kattengrind kan natuurlijk ook niet ontbreken. Zo kun je gelijk de kitten trainen om de kattenbak te gebruiken. Een kitten zal ook graag willen spelen, zorg daarom voor veel leuke speeltjes. Vooral wanneer de kitten vaak alleen zit is dit handig. Zo hoeft de kitten zich nooit te vervelen. Dit zijn de essentiële dingen, die je nodig hebt. Er zijn nog een hoop ‘extra’ spullen die je kan aanschaffen. Deze extra spullen zal je uiteindelijk nodig hebben, maar niet de eerste dag. Een reismandje is uiteindelijk onmisbaar. In het reismandje kun je de kat meenemen naar de dierenarts. Verder is kan een tuigje of kattenluikje erg handig zijn.

Mijn kat eet slecht, wat kan ik hieraan doen?

Hoewel katten een makkelijke verzorging hebben in vergelijking met bijvoorbeeld vissen of reptielen, kunnen er ook problemen ontstaan bij de verzorging van je kat. Een probleem dat veel mensen kennen is, dat de kat niet wilt eten. Dat de kat weinig of niets eet, kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat je het verkeerde voer geeft. Het is belangrijk om de kat voer te geven, wat geschikt is voor zijn leeftijd. Normale brokken kunnen erg groot zijn voor een senior kat, misschien krijgt hij de brokjes slecht klein. Een andere oorzaak is, dat de kat het voer niet lekker vind. Probeer andere voeding, en kijk of de kat meer eten wilt. Wanneer het probleem niet overgaat, kan het verstandig zijn om naar de dierenarts te gaan. Hier kunnen onderliggende oorzaken gezocht worden.

Waar koop ik het beste voer en kattenspullen?

Kattenvoer en katten spullen kun je kopen bij je lokale dierenwinkel. Tegenwoordig hebben de meeste dierenwinkels een groot aanbod aan voer en spullen. Wanneer je vergeten bent voer te kopen, kun je ook altijd terecht in de supermarkt. Hier hebben ze ook altijd een aantal merken dierenvoer vinden. Wanneer je geen geschikte voeding of spullen kunt vinden, kun je ook op internet kijken. Hier heb je heel veel aanbieders en een enorm assortiment waaruit gekozen kan worden.