Afscheid nemen. We doen het allemaal wel eens in ons leven. Het ene afscheid is moeilijker dan het andere. Maar, afscheid hoeft niet slecht te zijn. Je kunt je verheugen op een nieuw avontuur, of iemand anders staat wat moois te wachten. Wat de reden ook is, je kunt niet weggaan of iemand laten vertrekken zonder wat te geven. Een gepast afscheidscadeau is het meest bijzonder als het mooie herinneringen oproept. Dit kunnen grappige, persoonlijke of zelfs gekke herinneringen zijn. Zolang het maar persoonlijk is. Benieuwd naar inspiratie voor afscheidscadeau ideeën? We geven je graag een aantal voorbeelden van situaties waarin je afscheid neemt en welk cadeau daarbij geschikt is.

Afscheidscadeau voor werk

Een andere baan gevonden? Dan is het leuk om een afscheidscadeau voor collega’s als aandenken te geven. Op deze manier kun je laten weten dat je ze waardeert en een leuke tijd met ze gehad hebt. Een afscheidscadeau voor collega’s hoeft niet groot te zijn. Het is het gebaar dat telt. Denk aan iets lekkers om te snoepen of een persoonlijk cadeau. Een mooi voorbeeld van een persoonlijk cadeau is een gepersonaliseerde mok met tekst en foto. Op de mok kun je dan een foto van het leukste teamuitje laten bedrukken of van iets wat jullie als team bereikt hebben. Zo’n mok met tekst is ook een leuk afscheidscadeau voor je baas of werkgever voor als je weggaat of met pensioen gaat.

 Afscheidscadeau einde schooljaar

Als je kinderen naar de basisschool gaan dan nemen zij waarschijnlijk ieder jaar afscheid van hun juf of meester voordat de vakantie begint. Tegenwoordig wordt het steeds normaler om aan het einde van het schooljaar een afscheidscadeau(tje) aan de juf of meester te geven.  Met zo’n afscheidscadeau geef je een blijk van waardering. Een leuk idee is het bijvoorbeeld om een pennenset met naam te geven. Op het doosje van de pennenset kun je de naam van de juf of meester zetten en een leuke tekst. Een mok met tekst laten bedrukken, zoals hierboven beschreven, doet het ook altijd goed als afscheidscadeau. Met de naam van de leraar erbij kun je diegene bedanken voor het fijne schooljaar.

 Afscheidscadeau vrienden en vriendinnen

Vriendschap is natuurlijk een van de belangrijkste dingen in het leven. Je kunt je vrienden vertrouwen, jullie staan altijd voor elkaar en je deelt de gelukkige momenten. Maar ook van je vrienden moet je soms afscheid nemen. Je beste vriendin gaat op wereldreis of je vriend emigreert naar het buitenland. Door op een bijzondere manier afscheid te nemen zullen jullie elkaar niet zo snel vergeten. Een handdoek met naam is bijvoorbeeld een mooi persoonlijk afscheidscadeau voor een vriendin op reis. Een leuk afscheidscadeau voor een man kan een bedrukte trui zijn met een tekst die veel voor jullie betekent. Zo is er altijd wel iets te vinden waarmee je een tastbare herinnering mee kunt geven.