Sinds Covid-19 werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis. Het is dan natuurlijk heel verleidelijk om de volledige snoepkast leeg te trekken die er op de werkvloer normaal gesproken niet is. Om te voorkomen dat je na de coronacrisis met 5 kilo extra op je werk aankomt, geven we een aantal tips voor gezonde tussendoortjes tijdens een lange thuiswerkdag.

Een gratis extra tip is om voldoende te drinken op een werkdag. Denk hierbij aan thee, koffie en water. Hoe meer je drinkt, hoe voller je zit. Je zult dan minder snel naar ongezonde snacks grijpen om de honger te stillen.

Neem een gezonde smoothie

Een smoothie is niet alleen heel gezond, maar vult ook nog eens goed. Bij de Jumbo of de Albert Heijn kun je complete smoothie mixen kopen. Dit zijn doosjes met bevroren ingrediënten. Je hoeft hier enkel nog yoghurt, sinaasappelsap of melk aan toe te voegen en klaar is kees. Het is wel van belang dat je hiervoor een blender in huis hebt. De verpakkingen bevatten meestal twee porties. Je kunt dus eenvoudig een glas in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Je kunt natuurlijk ook zelf verse ingrediënten in de blender gooien. Op internet zijn genoeg lekkere smoothie recepten te vinden die je eenvoudig thuis kunt maken.

Een gekookt ei

Een ander lekker en gezond tussendoortje is een gekookt ei. Deze kun je bijvoorbeeld tussen de lunch en het diner nemen. Een handige tip: Kook meerdere eitjes tegelijk en zet deze terug in de koelkast. Zo kun je de hele week eenvoudig een eitje pakken, zonder dat je deze eerst nog moet koken.

Fruit

Het ligt voor de hand dat fruit een gezond tussendoortje is. Hier kun je eindeloos in variëren. Je hoeft echt niet elke dag een appel te eten. Denk bijvoorbeeld aan een banaan, peer, mandarijn, handsinaasappel, frambozen, mango of ananas.

Rauwkost

Net als fruit kun je rauwkost ook eenvoudig klaarmaken. Denk hierbij aan een paprika, snoepworteltjes of komkommer. Om het iets aantrekkelijker te maken, kun je de rauwkost ook eten met een likje hummus.