Voor de fijnproevers en sfeermakers is Utrecht een perfecte stad. Bekende lekkernijen die typerend zijn voor Utrecht zijn de sprits, de Domtorentjes of de Vockingworst. Je kunt je buik dus behoorlijk rond eten. En laat nou nét in deze stad het restaurant Hofman Utrecht zitten. Sinds 1994 gevestigd in een voormalig schoolgebouw aan het Janskerkhof. Het hele jaar kun je hier genieten van een lunch, borrel of een diner. Op de menukaart van Hofman Utrecht staan een aantal gerechten en dranken die typisch Utrechts zijn. In dit artikel lichten we er een paar voor je uit.

 

 1. Oude Gracht kaas

Ben je van plan om te gaan lunchen in Utrecht? Op de lunch- en borrelkaart van Hofman Utrecht vind je de Oude Gracht kaas. Deze kaas wordt gemaakt in de kaasfabriek van De Graafstroom. De melk komt van de boeren uit de regio van Utrecht. Het is een overjarige kaas, wat betekent dat de kaas minimaal 24 maanden de tijd heeft gehad om te rijpen. Dit zorgt voor mooie kristallen, waardoor het knispert in je mond. Bij Hofman Utrecht krijg je de Oude Gracht kaas geserveerd op een meergranen zuurdesembrood óf als borrelhapje.

 

2. Utrechtse runderburger

Eén van de ‘Hofman Favorites’. De Utrechtse runderburger krijg je op een brioche broodje met Lollo Bionda. Dat laatste is een slasoort met een zachte en neutrale smaak. Verder vind je op de burger tomaat, cheddar en krokante ui. Om het écht typisch Utregs te maken doen de mensen uit de keuken van Hofman er de originele Hofman burgersaus op. Trek gekregen? Deze burger vind je op de lunch- én dinerkaart. Ben je toevallig op maandag in de stad te vinden? Dan heb je geluk! Iedere maandag eet je de lekkerste burgers voor €12.95.

 

3. Huis gebrouwen Eigenwijs blond

Bij een goede lunch, diner of borrel hoort natuurlijk een verfrissend drankje. Geen enkele Hofman kan zonder zijn Hofdame. In samenwerking met Brouwerij De Leckere in Utrecht heeft Hofman de Hofdame Eigenwijs blond gebrouwen. Dit bier smaakt fris fruitig en lichtzoet. Blondbier wordt gemaakt van een combinatie van pilsmout, tarwemout en cascade hop. Dit zorgt voor een fris en vol blondbier. Extra lekker omdat het lokaal gebrouwen is.

 

4.Double Fruited Sour

Ook één van de favorieten van Hofman: de Double Fruited Sour van Brouwerij Eleven. Net als de Hofdame is ook dit bier lokaal in Utrecht gebrouwen. Brouwerij Eleven staat voor passie en perfectie. Gepassioneerd maken zij de mooiste bieren. De Double Fruited Sour is een fruitig biertje. Deze wordt gebrouwen met mango en passievrucht. Een heerlijke starter voor wanneer je van plan bent om na de borrel nog te blijven hangen. Wist je dat Hofman Utrecht iedere woensdagavond veranderd in het Comedy Café Utrecht? Vanaf 20.30 uur kun je met een biertje in je hand genieten van jouw wekelijkse dosis humor.