Het is hét nieuwe woord van 2020: coronakilo’s. Nu we allemaal meer thuis zitten, niet meer kunnen fietsen naar het werk of sporten met het team, zijn we vast allemaal een paar kilo gegroeid. De fanatieke hardlopers onder ons hebben geluk, want zij kunnen hun sport gewoon blijven uitvoeren. Voor diegene die fanatiek waren in de sportschool of op het voetbalveld, hebben we een aantal tips om af te komen van de coronakilo’s.

Maak elke dag een ommetje

Wanneer je vast in je agenda opneemt om elke dag een rondje te lopen na de lunch, maak je ongemerkt heel wat kilometers. Volgens experts moet je minimaal 20 minuten in de buitenlucht bewegen op een dag om gezond te blijven. Wat is nu 20 minuten op een hele dag? Niks toch? Dus hier kun je best een gewoonte van maken. Even snel de wijk in tussen alle zoom-meetings door en je hebt ongemerkt weer een aantal stappen in de benen.

Voor de fanatiekelingen onder ons bestaan er genoeg apps om je ommetjes in bij te houden. Je kunt dan zien hoelang je hebt gelopen, hoeveel kilometer en hier krijg je punten voor als beloning.

Volg de workouts van Gaby Blaaser op Videoland

Vanaf maandag 18 januari plaatst Gaby Blaaser elke dag voor vier weken een workout op Videoland. De workouts duren ongeveer 15 minuten en zijn goed te volgen voor beginners. Je kunt ze eenvoudig uitvoeren in de woonkamer of op je slaapkamer. Je hebt er geen ingewikkelde apparatuur of attributen voor nodig. Elke workout begint met een warming-up, gevolgd door twee rondes krachttraining en twee rondes HIT-training. Gaby sluit af met een rek en strek oefening. Het is een goede start van de dag en zo ben je hopelijk binnen vier weken fit en strak.

Ga op zoek naar een hobby die nog wel kan

Ga op zoek naar een sportieve hobby die ondanks alle beperkingen nog wel mogelijk is. Denk hierbij aan hardlopen, mountainbiken, zwemmen in open water, skeeleren of dansen. Wie weet kom je erachter dat je nog veel meer talenten bezit of andere sporten ook hartstikke leuk vindt.