Als je een startup hebt, wil je je werknemers natuurlijk de beste werkomgeving bieden! Denk je eraan om een kantoor in te richten om een werkplek aan te kunnen bieden voor je team? Zeker een aanrader! Er komt natuurlijk wel het een en ander kijken bij de styling van zo’n werkplek. We helpen je graag op weg met onze tips en tricks.

Locatie voor een kantoor

De juiste locatie van het kantoor is uiteraard essentieel. Hier spelen verschillende factoren een rol. Bepaal allereerst of de locatie belangrijk is voor je werk. Heb je bijvoorbeeld klanten die met name in een bepaalde regio wonen? Dan is het slim om hier je bedrijf te vestigen, mocht je fysiek bij je klanten langskomen. Je kunt ook rekening houden met de woonplaats van je werknemers. Zoek een locatie uit die centraal ligt voor iedereen in het team: het is voor je werknemers wel zo prettig als ze een zo kort mogelijke afstand af hoeven te leggen naar hun werkplek.

Kantoormeubilair uitkiezen

Bij het inrichten van de kantoorplek is het meubilair het belangrijkste onderdeel! Zo moet de ruimte wel een beetje comfortabel zijn, en zijn ergonomische werkplekken een groot aandachtspunt. Om kosten te besparen, kies je voor gebruikte kantoormeubelen. Die kennen een goede kwaliteit en kunnen nog prima een ronde mee! Zo maak je ook nog eens een duurzame keuze. Je kunt denken aan tweedehands bureaus, evenals bureaustoelen. Denk verder ook na over een hoekje in het kantoor om tot rust te kunnen komen: zet hier bijvoorbeeld een bank of fauteuils neer. Zo is de kantoorruimte mooi aangekleed!

Accessoires in een kantoorruimte

Over de aankleding gesproken: zorg tevens voor wat mooie accessoires in de kantoorruimte. Denk aan planten, die doen het altijd goed. Om te voorkomen dat de ruimte saai oogt, kun je kleurrijke accessoires toevoegen – van posters aan de muur tot kastjes voor het opbergen. En vergeet ook niet een goed koffiezetapparaat, serviesgoed en andere slimme benodigdheden.

Handig: flexibele werkplekken inrichten

Het past goed bij een startup om flexibele werkplekken in te richten. Zeker als je met werknemers werkt die geen fulltime uren maken. In dat geval is het niet nodig om voor iedereen een eigen bureau in te richten: het werkt vaak makkelijker om voor gedeelde bureaus te kiezen. Zo hoef je immers een minder groot kantoor in te richten! Dat komt goed uit als startup – je kunt de kosten die je bespaart met een slimme indeling van je kantoorruimte mooi gebruiken voor andere projecten. Zo is het goed haalbaar om voor een kantoorruimte te kiezen, waar alle werknemers in je bedrijf van tijd tot tijd kunnen werken!