We leven in een gekke tijd, waarin het belangrijk is dat we elkaar blijven steunen. Het kan geen kwaad om eens in de zoveel tijd eten te bestellen bij jouw favoriete restaurant. Op deze manier ben jij toch een beetje uiteten en daarnaast steun je een ondernemer die het moeilijk heeft. In Gouda zijn er veel restaurants die zijn overgestapt op bezorgen. Dit zijn de drie beste afhaalrestaurants van Gouda op een rij.

Casa Chow

Casa Chow is een Streetfood Bar in het centrum van Gouda. Het is één van de mooiste restaurants op de markt van Gouda. Het interieur en de styling is zeer uniek en sfeervol. Je eet hier een mix van Aziatische en Latijns-Amerikaanse gerechten en streetfoodgerechten uit de USA. De sfeer in het restaurant en de heerlijke hapjes zijn de ideale combinatie voor een gezellige avond uit. Ze bezorgen momenteel alleen in Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen, maar afhalen kan natuurlijk altijd.

De Lichtfabriek – €€

De Lichtfabriek zit net buiten het stadscentrum en is daarom één van de verborgen pareltjes van Gouda. Naast de Basic Fit, aan het water, staat een prachtig monumentaal pand dat tegenwoordig dienst doet als restaurant. Het hoge pand is industrieel ingericht en de hoge ramen zorgen voor een mooi uitzicht over het water. De open keuken aan de kop van het restaurant lijkt een soort podium, waar elke avond een mooie show wordt gegeven. De gerechten zijn namelijk heerlijk. Bij dit restaurant heb je de keuze uit alle producten van de streekmarkt. Zo zijn er gerechten van de slager, de bakker, de poelier, de groenteman en de visboer. Momenteel kun je van woensdag t/m zondag eten bestellen. Het wordt bezorgd in de omgeving, maar je kunt het ook komen afhalen.

Koeien en Kaas – €€

Koeien en Kaas is ontstaan in 2010 vanuit trots voor de Goudse Kaas en een passie voor vlees. Het restaurant bevindt zich aan de zijkant van de markt, in het centrum van de stad. Op het menu staan verschillende vleesgerechten, zoals burgers en steaks. Daarnaast kun je bij dit restaurant terecht voor een kaasfondue of één van de vele proeverijen. Uiteraard allemaal onder het genot van een goed glas wijn. Ook hier kun je van woensdag t/m zondag eten bestellen. Het wordt bezorgd in de omgeving, maar je kunt het ook komen afhalen.