Effectief de aandacht trekken van klanten en bezoekers. Dat is iets wat ieder bedrijf of organisatie wel zou willen. Vroeger werd dit gedaan door posters op aanplakborden te plakken. Natuurlijk is dit een goede manier om de aandacht te trekken, maar je kunt een poster niet zo makkelijk iedere dag vervangen. Digitale communicatie wordt steeds populairder en er komen steeds meer mogelijkheden. De digitale displays van tegenwoordig zijn helemaal erop ingesteld om flexibel ingezet te kunnen worden. Displays kunnen zowel binnen als buiten goed gebruikt worden. In dit artikel lichten wij van Q-Light twee soorten toepassingen toe van digitale displays en laten we zien wat de voordelen daarvan zijn.

LED-scoreborden voor sportclubs

De eerste toepassing die we willen bespreken is er eentje die vooral gebruikt wordt door sportclubs. De LED-scoreborden worden in de eerste plaats vaak ingezet als interactief scorebord. Je hebt met het bord oneindige mogelijkheden, zoals het bijhouden van de tijd met een klok, de scores maar ook de naam van de speler die het doelpunt gemaakt heeft en wat de tussenstand is. Wat een ander groot voordeel is van een LED-scorebord is dat het ook gebruikt kan worden als een advertentieplatform. Op deze manier is het voor een sportclub wel heel makkelijk om de investering van het LED-scherm terug te verdienen. Voor en na de wedstrijd kunnen er dynamische reclamevideo’s van de sponsors getoond worden. Zo zorgt een LED-scorebord bij voetbal, basketbal of een andere sportclub voor een vaste vorm van inkomsten.

LED-wall voor meer aandacht

Met digitale displays draait alles om aandacht. Een mooie manier om aandacht te trekken is doormiddel van een LED-wall. Een LED-wall maakt het namelijk mogelijk om op een groot oppervlakte een beeld in hoge resolutie te tonen. De toepassingen van een LED-wall zijn heel divers. Er kan gebruik worden gemaakt van een LED-wall in een winkelcentrum op een roltrap, maar ook op een muur bij een vergaderzaal of tegenwoordig zelfs in een kerk. Met een LED-wall scherm kun je een hele beleving creëren. Bewegende beelden komen tot leven en de kleuren worden tegenwoordig steeds mooier. Naast de genoemde toepassingen zitten er ook nog wat andere voordelen aan een LED-wall. Deze zullen we hieronder opsommen:

  • Een LED-wall is energiezuinig.
  • In tegenstelling tot een LCD-wall heb je bij een LED-wall geen hinderlijke naden.
  • Een LED-wall kan getoond worden met een hoge lichtopbrengst, waardoor je zelfs met een felle zon nog kan lezen wat er op het scherm staat.
  • Bij een LED-wall wordt er gebruik gemaakt van een gebruiksvriendelijke software, waardoor iedereen het systeem kan gebruiken.
  • Tot slot staat de LED-wall ook bekend als een blikvanger door de bewegende beelden. Dit is natuurlijk de voornaamste reden van gebruik.

Digitale displays kopen bij Q-Lite

Er is één woord waar bij ons alles om draait: Aandacht. Met onze producten doen we er alles aan om jouw bedrijf of organisatie in de aandacht te zetten. Of het nou gaat om producten, een boodschap of mensen. Digitale displays vinden wij de slimste vorm van aandacht. Bij Q-Lite vinden we het belangrijk dat je ontzorgd wordt vanaf het begin tot het einde. Daarom vind je bij ons alles onder één dak: van ontwikkeling tot onderhoud. Van digitale display tot bijbehorende software.