Je kunt niet meer zonder mobiele telefoon. Ondenkbaar om je ergens te bevinden waar geen internetverbinding is of om zonder telefoon rond te lopen. Het mobieltje gaat overal mee naar toe. En nu is het zelfs mogelijk om je telefoon draadloos op te laden.

Wat is draadloos opladen?

De naam zegt het eigenlijk al: draadloos opladen is een manier om uw telefoon op te laden zonder een stekkertje

Hoe werkt draadloos opladen?

Uw telefoon draadloos opladen is erg simpel. U steekt het stekkertje van het oplaadstation, vaak een platte oppervlakte, in het stopcontact. U legt uw mobiele telefoon, draadloos en met het scherm naar boven, op het oplaadstation en de telefoon zal beginnen met opladen.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn genoeg voordelen, zo heb je geen gedoe meer met kabels die niet in je telefoon passen. Draadloos opladen gaat met een universele standaard. Dit betekent dat je iedere telefoon die draadloos opladen ondersteunt, kunt opladen in dezelfde standaard. Een ander voordeel: omdat er geen kabels meer aan te pas komen, zit je dus ook niet meer met kabels die stuk kunnen gaan. En tot slot, ook niet geheel onbelangrijk, opladen zonder kabel ziet er ook nog eens flitsend uit.

Wat zijn de nadelen?

In veel gevallen gaat draadloos opladen wel wat trager dan opladen via een kabel. Ook is een draadloos laadstation minder zuinig dan een kabel, omdat het plateau de energie moet overbrengen, wat op zichzelf weer elektriciteit kost. Dat is ongunstig voor je energierekening, maar het zorgt er ook voor dat er meer warmte vrijkomt, wat slecht is voor de batterij.