In 2020 is de Air Fryer erg in populariteit gestegen. Het is de meest gezonde oplossing om gefrituurde gerechten op tafel te krijgen, aangezien je weinig tot geen gebruik maakt van olie. Je krijgt eenvoudig een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. De meningen zijn verdeeld over deze nieuwe manier van frituren, maar dit product is absoluut de moeite waard! Het werkt snel, geeft weinig rommel en stinkt niet. Ideaal dus als je geen plek hebt voor een frituurpan in de schuur.

Wat kan er in de Air Fryer?

Wie dacht dat er alleen patat en bitterballen in de Air Fryer kunnen, heeft het mis. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het erin klaarmaken. Uiteraard kun je de basics, zoals patat, bitterballen en andere snacks klaarmaken in de Air Fryer, maar daarnaast ook broodjes, appeltaart, pizza, garnalen, cake en aardappels. Op de meeste verpakkingen van producten staat tegenwoordig ook hoe je deze kunt verwarmen in de Air Fryer en voor hoe lang. Sommige producten, zoals patat en snacks, zijn van betere kwaliteit, wanneer deze er speciaal voor worden gekocht. Wanneer je zelf friet wil maken van aardappels, is het slim om deze eerst voor te koken, voordat je ze erin doet.

Welk merk moet ik aanschaffen?

Er zijn veel verschillende soorten en daarom is het goed om je van tevoren te verdiepen in de wensen die je hebt. Hoeveel moet erin kunnen? Met hoeveel mensen eet je elke avond? Is het puur en alleen voor snacks en patat of wil je er ook andere dingen in klaarmaken? Als je op deze vragen het antwoord weet, kun je gaan filteren. Philips is een goed merk, maar daarnaast kun je ook kiezen voor het merk Princess of Tefal.