Neon kleuren waren vorig jaar al een grote trend, maar ook dit jaar blijft neon zich voortzetten. Aan het begin van 2020 gaat neon vooral een grote rol spelen. Met de zomer ga je deze felle kleuren dus veel spotten. Combineer de opvallende kleur met een zwart fashion item en je bent klaar om te vertrekken. Neon samen dragen met een zwarte kleur zorgt namelijk voor een goed contrast in jouw outfit.

Combineer de kleur met basics

Begin met een basic item als je niet te hard van stapel wil lopen. Koop bijvoorbeeld een felle broek met daarop een zwart shirtje of een witte blouse. Zo ben je niet gelijk een kleurenwolk, maar heb jij op een subtielere wijze een felle kleur in je kledingstijl toegepast.

Ook de texturen zijn belangrijk

Naast kleur is textuur ook erg belangrijk. Je zou dus met kleuren kunnen spelen maar ook verschillende texturen hebben een andere uitstraling. Zo is een suède neon roze tas heel anders dan een fluweel neon roze tas. Als je het aandurft zou je hier ook mee kunnen spelen in je outfit.

Dezelfde kleuren

Naast het dragen van neon kleuren zien we ook steeds vaker een hele outfit in één kleur. Dit kan super stoer en opvallend zijn maar ook hier moet je bij oppassen. Als de kleuren nét niet hetzelfde zijn kan dit onwijs vloeken. Als je een hele outfit in het rood wilt dragen, probeer dan eerst goed in het licht te kijken of dit niet twee verschillende soorten rood zijn.

Houd je niet aan alle moderegels

Onthoud goed dat er geen officiële regels zijn op modegebied en je lekker aan moet trekken wat jij er goed uit vind zien. Vraag advies aan je vriendinnen als je twijfelt, maar trek altijd je eigen plan. Het leuke aan de trend is dat je juist lekker kunt mixen en matchen.