Duurzaamheid speelt vandaag de dag een steeds grotere rol in onze samenleving. Een goede ontwikkeling, want dit betekent dat we meer en meer rekening houden met het klimaat. Ben jij je ook bewust van het belang van duurzaam leven? Dan kijk je mogelijk wel steeds beter naar de producten die je koopt. Zo ben je misschien wel op zoek naar duurzaam wc-papier. Het ‘normale’ toiletpapier dat in de supermarkt verkocht wordt, is namelijk niet bepaald duurzaam. Om dit papier te kunnen produceren, moeten er namelijk bomen gekapt worden. Reden genoeg om voor duurzaam toiletpapier te kiezen. Wij vertellen je hier waar je duurzaam wc-papier koopt.

Supermarkt 

Heb je zojuist de laatste rol toiletpapier aangebroken? Dan wordt het tijd om nieuwe te kopen. Het is namelijk geen pretje als je zonder wc-papier komt te zitten. Daarom haast jij je mogelijk naar de supermarkt om nieuwe toiletpapier te kopen. Het aanbod toiletpapier is hier vaak groot. Toch is het merendeel van het wc-papier dat hier verkocht wordt niet duurzaam. Dit komt vooral doordat de meeste mensen vooralsnog weinig tot geen aandacht besteden aan de manier waarop wc-papier geproduceerd wordt. Hierdoor kan het betrekkelijk lastig zijn om duurzaam toiletpapier te vinden in de supermarkt. Toch biedt iedere supermarkt wel duurzaam wc-papier aan. Je moet er alleen even wat tijd voor uittrekken om dit te vinden. 

Online

Als je duurzaam toiletpapier wilt kopen, kun jij je ook tot het internet richten. Hier is het een stuk makkelijker om duurzaam toiletpapier te vinden dan in de supermarkt. Er zijn namelijk steeds meer partijen die zich richten op de productie van duurzaam toilet papier. The Good Roll is hier een voorbeeld van. Zij verkopen wc-papier dat gemaakt is van 100 procent gerecycled toiletpapier. Grote voordeel hiervan is dat het niet nodig is om extra bomen te kappen, iets wat voor de productie van ‘normaal’ wc-papier wel gebeurt. 

Het wc-papier van The Good Roll is overigens niet alleen duurzaam omdat het gemaakt is van gerecycled toiletpapier. Nee, want het wordt geproduceerd zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Niet alleen de rollen zelf zijn overigens duurzaam, maar de verpakking ook. Bij de productie van het verpakkingsmateriaal wordt bijvoorbeeld geen plastic gebruikt. Tot slot wordt er bij de productie van dit duurzame wc-papier minder water verbruikt en CO2 uitgestoten en zijn er regelmatig wc papier aanbiedingen

Hoe ga je te werk?

Wil je duurzaam toiletpapier kopen, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan weet je mogelijk niet hoe je hierbij te werk moet gaan. Op het internet is het niet bepaald lastig om duurzame wc rollen te vinden. Je zoekt dan immers gewoon op ‘duurzaam toiletpapier’ en je krijgt direct een groot aantal resultaten. Op de sites van de verschillende aanbieders wordt vaak vermeld hoe het wc-papier geproduceerd wordt. Hierdoor kun je makkelijk achterhalen of er echt sprake is van duurzaam toiletpapier. 

Als je wc-papier in de supermarkt koopt, is het lastiger op duurzaam toiletpapier te vinden. Je moet in dat geval zelf op zoek gaan. Dit kan betrekkelijk lastig zijn, want in de gemiddelde supermarkt is al snel een paar meter stelling gevuld met wc-papier. Toch is het vaak makkelijker dan gedacht. Als het gaat om duurzaam toiletpapier wordt dit namelijk vaak op de verpakking vermeld. Hierdoor zie je meestal snel of het om duurzaam wc-papier gaat. Op de achterkant van de verpakking staat doorgaans hoe het toiletpapier geproduceerd is. Staat er niets over duurzaamheid op? Dan mag je ervan uitgaan dat het geen duurzaam toiletpapier is.